KARKAS

Over ons

ATELIER KARKAS

Na een jarenlange passie voor lekker eten en vooral de fascinatie voor vlees en charcuterie, besloten Kato en Wouter in 2015 om de sprong te wagen. Kato startte met haar beenhouwersopleiding in Gent, hier leerde ze de basis en werd de liefde voor het vak zowaar nog groter, zeker het maken van charcuterie. Thuis leidde dit tot allerlei experimenten, zo maakten ze op regelmatige basis zelf droge worsten, salami’s, gedroogde hespen die meer dan een jaar droogden, pancetta en zoveel meer.

Gedurende haar periode bij de Kapblok leerde ze alle de fijne kneepjes van het vak. Kato leerde hier al de geheimen kennen van zelfgemaakte charcuterie, verse versnijdingen en heerlijke traiteurgerechten. Hier ging ze dan samen met Wouter thuis ook mee aan de slag en ontwikkelden ze eigen recepturen voor onder meer droge worsten. De Kapblok staat ook bekend om zijn barbecues en andere soorten catering. Hier werd Kato (en soms ook Wouter) ingezet en ontdekte ze een nieuwe passie: catering. Op de talloze evenementen deed ze enorm veel ervaring op en leerde ze ook werken onder de druk die zo’n catering met zich meebracht.

Eind 2017, na 2 jaar het reilen en het zeilen van een topslagerij meegemaakt te hebben, besloten Kato en Wouter zich te focussen op hun droom. Ze kochten een pand aan en startten met de verbouwingen. Eerst werd het privégedeelte verbouwd en dan gingen ze in 2018 aan de slag om hun professionele keuken en atelier te verbouwen. Begin september 2018 zag hun cateringproject het daglicht: De keuken van Karkas werd opgericht. De Hopduvelfeesten van Asse was hun vuurdoop, een VIP-diner voor 250 personen, een losse verkoop en een Breugelbuffet voor 160 personen. Begin december 2018 werd de keuken en het atelier zichtbaar voor iedereen die er passeert. Nu werken Kato en Wouter met veel ambitie verder aan hun verhaal.

En nu is het tijd voor een volgend hoofdstuk: 'Atelier Karkas'. Hiermee willen ze mee vorm geven aan een nieuw en modern beenhouwerij-concept zowel een fysieke winkel als online webshop. Om zo op de meest ecologische en biologische manier vlees en charcuterie aan te bieden, we gaan heel seizoensbewust werken. Proberen onze afvalberg zo klein mogelijk te houden en bieden zelf een waste-free optie aan. 

Benieuwd?

Kom dan zeker eens langs in onze nieuwe winkel... (Steenweg 46, Asse).

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x